[ad_1] 27.09.2023 15:36 Son Güncelleme: 27.09.2023 15:43 Günübirlik gidilmesinin yanında..
[ad_1]
Günübirlik gidilmesinin yanında hafta sonları tatil amacıyla da Büyükada’ya gitmek mümkündür. Hem yakın hem de uzak bir yere gitmek isteyen İstanbul insanlarının aklına hemen Büyükada gelir.
Büyükada’da Ne Yapılır?
Büyükada’ya gitmek için en güzel saatler sabahın erken saatleridir. Sabahın erken saatlerinde Büyükada’ya gitmek ve kahvaltı yapmak oldukça keyifli olur. Büyükada’yı gezmek için genellikle birçok kişi bisiklet tercih edilir. Sahil kısmında bisiklet kiralayabileceğiniz birçok yer vardır ve saatlik ya da günlük olarak bisiklet kiralayabilirsiniz.
Eğer bisiklet kiralamak istemezseniz Büyükada’yı yürüyerek de gezebilirsiniz. Büyükada’ya gidecek olan kişilerin adalar müzesine gitmeleri ve Aya Yorgi tepesine çıkmaları da önerilir. Ayrıca Büyükada’ya yaz aylarında giderseniz havuza girebilir ve da adalar sahilinde denize girebilirsiniz. Büyükada’da birçok özel ve halk plajı mevcuttur.
Büyükada’da Gezilmesi Gereken Yerler Nelerdir?
Saatli meydan: Büyükada vapur iskelesinin karşısında bulunan saatli meydan en sembolik yerlerden biridir. Herkesin mutlaka uğradığı saatli meydan 1923 senesinde inşa edilmiştir. Meydanın çevresinde oteller vardır ve burada konaklamak da mümkündür.
Ada çarşısı: Adanın çarşısı, saatli meydan ile sahil şeridinin arkasında bulunmaktadır. Ünlü market zincirleri ve el sanatları tezgahları dışında birçok alışveriş alternatifi de burada bulunmaktadır.
Ada sokakları: Yeni yerler keşfetmek, rengarenk çiçekler arasında dolaşmak ya da bisiklet sürerek ada sokaklarını gezmek mümkündür. Ada sokaklarında gezerken tarihi köşkleri daha yakından görerek nostalji yaşamak mümkündür.
Büyükada Müslüman mezarlığı: Tepeköy’de yer alan bu mezarlık birçok ünlü Türk’ün mezarı olmasından dolayı ilgi görür. Mezarlık 20. yüzyılda Sadrazam Rıfat Paşa’nın onayı ile Müslümanların defnedilmesi için kurulmuş bir mezardır. Burada Doğan Avcıoğlu, Aliye Berger ve Ahmet Fehim gibi önemli isimler defnedilmiştir.
Adalar müzesi: Adalar müzesi İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olma özelliğine sahiptir. Müzenin içinde adaların oluşumundan günümüze kadar gelen hikaye ve tarihi anlatan belgeler ile fotoğraf koleksiyonları vardır.
Büyükada Nerede?
Ada dendiği zaman akla gelen ilk adalardan biri de Büyükada’dır. Eski adı Prinkipos adaları olan Büyükada Prens adaları ismiyle de bilinir ve İstanbul Marmara denizi açıklarında bulunur. Maltepe sahiline 2 kilometre uzaklığında olan Büyükada İstanbul’daki en büyük ada olma özelliğine sahiptir.
Büyükada’ya gitmek için birçok farklı noktadan kalkan vapurlar vardır ve bulunduğunuz bölgenin yakınlığına göre vapur seferlerine bakabilirsiniz. Şehir hatları vapurları ile Büyükada’ya gitmek isteyen kişilerin Kadıköy, Kabataş, Beşiktaş, Eminönü ya da Bostancı vapurlarını tercih etmeleri önerilir. Kadıköy’den Büyükada’ya gitmek için 1 saat 10 dakika yol gitmek gerekir.
Büyükada’da Yapılacaklar Nelerdir?
Büyükada’ya giden kişiler adayı yürüyerek ya da bisiklet ile gezebilirler. Yaz aylarında giden kişilerin dondurma yemeleri ve deniz kıyısındaki restoranlarda yemek yemeleri önerilir. Büyükada’da normal sokaklar dışında dik yokuşlar olduğundan yürüyerek gezmek yorucu olabilir.
Bu nedenle bir yerde durabilir ve kahve içebilirsiniz. Büyükada’da denize ya da havuza girebilir, günübirlik tatil de yapabilirsiniz. İstanbul’a yakın olması nedeniyle en çok İstanbul’dan ve İstanbul’a gelen turistler tarafından ziyaret edilen adalardandır.
[ad_2]
Source link
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.