[ad_1] 23.09.2023 08:49 Son Güncelleme: 23.09.2023 08:49 Sonbaharın başlangıcını simgeyen..
[ad_1]
Sonbaharın başlangıcını simgeyen ve gece ile gündüzün eşitlendiği etkisiyle de dikkat çeken 23 Eylül ekinoksunun detayları araştırılıyor. 21 Mart ve 23 Eylül’de gerçekleşen bu eşitlik, Güneş ışınlarının Ekvator’a dik geldiği ve aydınlanma çemberinin kutupları kestiği anlara işaret eder. 23 Eylül, genellikle Güz Ekinoksu olarak bilinen bir tarihtir. Ekinoks, gece ile gündüzün eşit olduğu zamanlara verilen isimdir. Yıl içinde iki ekinoks vardır: Bahar Ekinoksu ve Güz Ekinoksu. Güz Ekinoksu, genellikle 22 veya 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşir.
23 EYLÜL EKİNOKSU NEDİR, NELER OLUR?
Bu tarihte, Kuzey Yarımküre’de geceler gündüzlerden daha uzun olmaya başlar ve kış mevsimi yaklaşmış olur. Tersine, Güney Yarımküre’de ise bu ekinoks, baharın başlangıcını simgeler ve gündüz süreleri gecelerden daha uzun olur.
Ekinoks sırasında, Güneş’in ışınları Dünya’nın Ekvatoru’na dik olarak gelir. Bu nedenle, ekvator boyunca gündüz ve gece süresi tam olarak 12’şer saat olur. Bu süreler, ekvatorun kuzeyine ve güneyine doğru gidildikçe değişkenlik gösterebilir, ama ekinoks günlerinde bu farklılıklar minimuma iner.
Özetlemek gerekirse, 23 Eylül’deki Güz Ekinoksu, gece ile gündüz süresinin eşitlendiği ve Kuzey Yarımküre için kış mevsiminin yaklaşmakta olduğu bir zamanı temsil eder.
[ad_2]
Source link
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.